Bitcoin (BTC) Historische grafieken Vertel een verhaal over september Terwijl ETH, LTC, XRP en ZCash deze eigenaardigheid delen.

|

De eerste en grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC) begon de week op de verkeerde voet. Op zondag, in een breed opgezette selloff, werd de BTC-prijs afgewezen van hoogtes van $11.081 naar laagtes van $10.180 op maandag.

Getriggerd door een versteviging van de Amerikaanse Dollar Currency Index (DXY), daalde de cryptomarkt in combinatie met de grondstoffen- en aandelenmarkten. Deze daling ging door tot BTC een stijve steun ontmoette bij $10.135. Bijgevolg plaatste BTC een intradayhoogte van $10.795 op Donderdag alvorens een terugtocht te slaan.

BTC/USD-dagkaart

Op dit moment handelt Bitcoin (BTC) marginaal in $10.714. De maand september was een turbulente maand voor Bitcoin, vooral op 3 september, in een markt crash, gaf BTC toe aan de beren toen het van de hoogtepunten van $12.086 naar dieptepunten van sub $10.000 stortte. Sindsdien heeft het binnen dit bereik gehandeld, waarbij het in de laatste 3 weken 10% heeft afgeworpen om alle winsten van augustus uit te wissen.

Bitcoin (BTC) Historische kaarten Vertel een verhaal over september

De historische grafieken van Bitcoin laten zien dat in 7 van de 11 gevallen uit 2010 bij de nog te sluiten uitsluiting van september 2020, Bitcoin in september tractie verloor.

In een recente gegevensverzameling door Arcane onderzoek, daalde BTC met 9%, 6% en 14% in september van 2017 tot 2019. Hoewel het moeilijk is om dit statistisch te concluderen, omdat de gegevens van 2010 en 2016 misschien minder relevant zijn door minder Bitcoins populariteit en kleinere handelsvolumes, maar de geschiedenis lijkt te rijmen.

De verkoop in 2018 zou in oktober van start gaan, nadat BTC in september zijdelings had gehandeld. In september 2017 werd BTC overspoeld door een berentrend die een lange streep groene staven brak, terwijl het in 2019 deel uitmaakte van een langdurige daling ten opzichte van de piek die in juni werd bereikt.

Dit jaar 2020 is volgens recente berichten de maand september de hoogste maand waarin middelen naar de beurzen zijn gegaan sinds maart. De instroom op de beurs betekent een toename van de verkoopdruk in de hele markt.

Bitcoin IOMAP-kaart

Ondertussen werd de zelfopoffering in september 2020 geïntensiveerd door post-pandemische effecten. In het IOMAP-model van TheBlock wordt onthuld dat het Bitcoin-pad tot $12.000 een uitdaging zal zijn.

De totale crypto-marktkapitalisatie dook achter elkaar op van een hoogte van $393 miljard op 1 tot $327 miljard op 1 september voordat ze iets tot $337 miljard op donderdag terugkaatste.

ETH, LTC, XRP en ZCash delen deze eigenaardigheid.

ETH, LTC, XRP en ZCash delen deze eigenaardigheid, zoals blijkt uit de gelijkenissen in hun prijzen van ver terug in 2017. Litecoin wordt momenteel verhandeld op $46, terwijl Litecoin (LTC) medio 2017 verhandeld werd op $33, een daling ten opzichte van de ATH van $365.

Ethereum (ETH) verhandeld op $340, iets onder de huidige prijs van bijna $355. In 2017 wisselde Ripples XRP zijn handen uit tegen $0,27, terwijl zijn recente prijs van $0,24 net iets onder dit cijfer ligt.

Zcash (ZEC), daarentegen, handelde destijds tegen 331 dollar. De recente prijs van 55 dollar is daar ver van verwijderd. Hoewel het moeilijk kan zijn om te zeggen of deze cryptos ooit deze pieken weer zullen bereiken, kan het zijn gainsaying dat de geschiedenis eerlijk is geweest om het kopen van dips verpakt in tweede en derde kansen door de jaren heen te bieden.

Image Credit: IntoTheBlock, Shutterstock

Plaats een reactie

References

Quellen

Referenties

Riferimenti

Referencias