Bitcoin, Stocks End Day in the Green… maar de week was rood…

|

Hoewel Wall Street op vrijdag met winst afsloot, eindigde de Dow Jones de handel vandaag met een vierde rechte wekelijkse rode kaars. Bitcoin, die de aandelenmarkt weerspiegelt, had ook een ruwe week na 15 dagen van herstel.

De belangrijkste index van de Amerikaanse beurs, de Dow Jones, steeg met 1,34% na een opleving onder leiding van Big Tech-bedrijven, waardoor de markt een deel van de massale verkopen van deze maand kon herstellen.

Aan het einde van de handelssessie op de New York Stock Exchange steeg de Dow Jones met 358,52 punten tot 27.173,96, gedreven door grote beursgenoteerde bedrijven zoals Boeing (6,83%), Apple (3,75%), UnitedHealth (3,36%) en Microsoft (2,28%).

De S&P 500 sloot ook af met positieve cijfers. De index steeg op vrijdag met 1,6% tot 3.298,46. Bitcoin presteerde op dezelfde manier en bleef stabiel op $10.700 na de opleving op 24 september.

Terwijl scalpers en daghandelaren het een dag met positieve rendementen kunnen noemen, ziet het er minder gunstig uit voor degenen die langere termijn posities innemen.

De Dow en S&P 500 hebben voor een vierde week op rij een wekelijks verlies geboekt. De laatste keer dat dit gebeurde was in augustus 2019 na een korte episode van financiële paniek. “Handelstarieven, vergelding, harde retoriek en recessiewaarschuwingen die uit de obligatiemarkt opvlamden, waren kwesties die deze maand de markt domineerden”, rapporteerde CNN op dat moment.

Ook Bitcoin volgde de trend, althans voor deze week: De grote cryptocurrency opende de week tegen $10.920 per token na twee weken van gestaag herstel van $10.200. De nieuwe positie van $10.700 vertegenwoordigt echter een verlies van 2% voor de week.

Met dat verlies werd de prijs van Bitcoin iets meer gecorreleerd aan de aandelenmarkt. Hoewel die correlatie in september iets is afgenomen, is hij historisch gezien hoger dan aan het begin van dit jaar.

Bitcoin-prijscorrelatie met goud en het S&P 500-beeld: Munt Metriek

Interessant is dat deze week, voor het eerst sinds maart 2020, de Bitcoin-markt meer op goud begon te lijken. Misschien komt dat omdat sommige beleggers Bitcoin zien als een waardeketen met slepende aandelenkoersen.

Plaats een reactie

References

Quellen

Referenties

Riferimenti

Referencias