Cryptocurrency Exchange KuCoin is het laatste slachtoffer van Hacking Attack als $150 miljoen weggespoeld.

|

Een prominente cryptocurrency exchange KuCoin wordt het laatste slachtoffer van een hackaanval, die $150 miljoen aan Bitcoin en andere cryptocurrencies heeft weggehaald.

Crypto-opnames uit Hot Wallets

KuCoin “heeft sinds 26 september 2020 om 03:05:37 uur (UTC+8) enkele grote terugtrekkingen ontdekt”. Het geld werd overgemaakt van KuCoins warme portemonnees naar een onbekend adres, terwijl holdings in koude portemonnees veilig en gezond zijn. Volgens de beurs,” werd een deel van de Bitcoin, ERC-20 en andere muntjes in KuCoins warme portemonnees uit de beurs gehaald, die slechts enkele delen van onze totale bezittingen bevatten. De activa in onze koude portefeuilles zijn veilig en ongedeerd, en de warme portefeuilles zijn heringedeeld.

Na het incident heeft het bedrijf alle stortingen en opnames van gebruikers opgeschort. KuCoin noemde het echter een veiligheidsincident in plaats van een hackaanval.

De crypto uitwisseling kondigde aan dat “als een gebruikersfonds wordt beïnvloed door dit incident, zal het volledig worden gedekt door KuCoin en ons verzekeringsfonds”. Maar op dit moment proberen ze uit te zoeken wat de reden is van plotselinge terugtrekking uit de hete portemonnee naar een onbekend adres. Na het controleren van de reden en het maken van een veilige staat, zullen de stortingen en opnames functioneel worden.

Het bedrijf heeft de verantwoordelijkheid van het incident erkend. KuCoin CEO Johnny Lyu zal gebruikers updaten via livestream om 12:30 uur (UTC+8), 26 september 2020.

150 miljoen dollar in verschillende munten

Nu blijkt dat 11.484 Eth ter waarde van 4 miljoen dollar is weggespoeld bij de recente aanval. De rest van de $146 miljoen in verschillende munten is naar een onbekend adres overgebracht. Zelfs munten met een kleine marktkapitalisatie, zoals Chroma, Hawala, Gladius en Ocean Token, werden het slachtoffer van de laatste aanval.

Blockchain analytics firma Cryptoquant noemde het een hackaanval omdat de uitstroom in één keer snel werd en vervolgens stopte bij nul. Cryptoquant tweette:

“Het lijkt erop dat #Kucoin is gehackt. Meestal, na gehackt te zijn, neemt de $BTC-uitstroom snel toe en wordt dan nul. Sinds 20:00 UTC op 25 september, is de uitstroom continu nul.”

Plaats een reactie

References

Quellen

Referenties

Riferimenti

Referencias