Held Accountable: Rusland wil dat Bitcoin-investeerders in de gevangenis belanden wegens niet-naleving van de regels

|

Een van de grootste gevolgen die wachten om Bitcoin en de rest van de cryptocurrentieruimte te treffen is de stevige hand van de regulering. Het begint al, te beginnen met het Russische ministerie van Financiën dat probeert houders in de gevangenis te zetten voor het niet naleven van de regels als het gaat om het bekendmaken van de waardevermeerdering van cryptocurrency.

Dit is wat dit nieuwe voorstel zegt, en hoe dit een vlindereffect zou kunnen beginnen over de hele wereld waar cryptocurrencies een doelwit worden gemaakt.

Hoeveel Bitcoin hou je vast? Het Russische ministerie van Financiën niet vertellen dat het strafbaar is door de gevangenis.

Cryptocurrency-investeerders, voordat ze hun eerste Bitcoin of altcoin kopen, worden voorzien van een strikte set van regels die gevolgd moeten worden door old-timers in de industrie die een ding of twee hebben gezien in hun tijd.

Dit advies houdt in dat u nooit meer mag investeren dan u comfortabeler bent om te verliezen in termen van kapitaal, dat u vertrouwt op authenticatie met twee factoren en dat u nooit mag onthullen hoeveel crypto u in uw bezit heeft. Tenzij de Russische regering van u verlangt dat u dat doet, dat wil zeggen.

Volgens de nieuwe regels van het Russische Ministerie van Financiën zijn Bitcoin-houders het doelwit als ze meer dan een bepaalde hoeveelheid van de cryptocrème in Russische roebels in handen hebben.

Russische burgers met een portemonneeadres en een transactiegeschiedenis die een saldo van 100.000 roebel of meer laat zien, moeten dit saldo bekendmaken aan de overheid. Dit vertaalt zich in ongeveer $1.300 USD en 0,12 BTC.

Gerelateerd lezen | De meest voorkomende Bitcoin-zwendelpraktijken en hoe ze te vermijden

Degenen die een portemonnee hebben of transacties laten zien die leiden tot een saldo dat is opgebouwd met 1.000.000 roebel of meer, en deze informatie niet vrijgeven, krijgen te maken met gevangenistijd. De opbouw kan gebaseerd zijn op de waardevermeerdering van het actief, of door een bedrag aan cryptocurrency te hebben ontvangen dat is gewaardeerd op 1.000.000 roebel of meer.

Als deze informatie niet wordt verstrekt, kan dit leiden tot een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

De regels maken deel uit van een nieuwe wet die door de Russische president Poetin is aangenomen en die in januari 2021 in werking treedt. Vanaf het volgende belastingjaar zullen Russische burgers alle Bitcoin-holdings boven deze niveaus moeten melden, of dreigen ze met de wet te vallen.

BTCUSD Geschatte prijs die nodig is voor mogelijke gevangenisstraf | Bron: TradingView

Waarom dit een gevaarlijke voorloper is voor Crypto wereldwijd

Het is duidelijk dat het niet bekendmaken een slechte zaak is en kan leiden tot juridische problemen, of mogelijke tijd in de gevangenis. Maar het schept ook een gevaarlijk precedent dat een rimpeleffect kan hebben in de hele crypto-industrie wereldwijd.

Het enige wat nodig is, is iemand die de eerste steen werpt, in dit geval, waardoor het strafbaar is met gevangenisstraf om te falen in het openbaar maken van cryptocurrency holdings.

Gerelateerd lezen | United States Regulators Begin Crack Down on Crypto and Bitcoin Crime

Onlangs, in de Verenigde Staten, begon de IRS te eisen dat een vakje wordt aangevinkt om aan te geven of zij gedurende het hele jaar virtuele valuta in hun bezit hadden of in hun bezit hadden. Deze virtuele valutas omvatten Bitcoin en Ethereum, en andere cryptocurrencies.

Het niet correct melden van belastingen is in de Verenigde Staten al illegaal, dus in zekere zin is het niet openbaar maken van deze informatie ook daar al strafbaar.

Als de rest van de wereld het voorbeeld volgt, dan zal elke resterende laag van privacy die Bitcoin aanbiedt van de overheid, onmiddellijk uit het raam gaan.

Aanbevolen afbeelding van Depositofotos, Grafieken van TradingView

Plaats een reactie

References

Quellen

Referenties

Riferimenti

Referencias