Israëlische wetgevers zijn van plan om Bitcoin vrij te stellen van vermogenswinstbelasting in het ontwerp voor een nieuwe wet

|

Israëlische wetgevers zijn van plan om Bitcoin vrij te stellen van vermogenswinstbelasting in het ontwerp voor een nieuwe wet

Israëlische wetgevers hebben in een ontwerp voor een nieuwe wet voorgesteld om bitcoin te behandelen als een munteenheid in plaats van als een goed voor belastingdoeleinden, zo meldden de lokale media.

Volgens een rapport van Globes hebben vier wetgevers van de politieke partij Yisrael Beiteinu op 22 september in het Israëlische parlement Knesset het wetsvoorstel Inkomstenbelastingverordening (Taxation of the Sale of Digital Currencies) ingediend.

Het wetsvoorstel van de vier – MK Oded Forer, Yevgeny Soba, Julia Malinovsky en Alex Kushnir – stelt verschillende wijzigingen voor in de crypto-belasting, waaronder de wijziging van de bestaande belastingwet om digitale activa zoals bitcoin (FTK) vrij te stellen van vermogenswinstbelasting. Het wetsvoorstel zegt:

De regelgevingsrealiteit in Israël is niet aangepast aan de bestaande realiteit in het veld. De digitale munt zal een groeimotor blijven die de Israëlische hightechindustrie in staat stelt te floreren en zich te ontwikkelen.

Bitcoin wordt momenteel erkend als een actief in Israël, wat betekent dat de verkoop van de crypto of conversies in contanten een meerwaardebelasting van 25% oplevert. Sommige gebruikers houden echter van kortetermijnkredietverstrekkers van BTC en degenen die obligatiegerelateerde activiteiten ondernemen, betalen een meerwaarde van 15%.

In 2019 werden Israëlis met een inkomen van minder dan 22.000 dollar naar verluidt belast tegen een tarief van gemiddeld 10% – een niveau dat enige betekenis zou kunnen hebben als de voorgestelde wet zou worden goedgekeurd.

MK Forer zei Israà “l, dat reeds een goed ontwikkelde technologieindustrie opschept, de capaciteit had om een leider in op crypto-gebaseerde betalingen, in het bijzonder in een tijd van de coronaviruspandemie te zijn.

“Juist in deze periode, waarin de economische toekomst niet duidelijk is, is het mogelijk om digitale betaalmogelijkheden te bevorderen vanwege de sociale afstand die ons is opgedrongen”, aldus Forer.

De Israëlische cryptosector ontwikkelt zich snel, maar de belemmeringen van de regelgeving lijken de groei te belemmeren. Volgens de Israëlische Bitcoin Associatie is het aantal crypto-bedrijven in het land van het Midden-Oosten tussen 2018 en 2019 met 32% gegroeid, met ongeveer 150 actieve blokketen- en crypto-bedrijven tegen december vorig jaar.

Wat vind je van de door Israël voorgestelde bitcoin belastingwet? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

Beeldkredieten: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Spotmarkten voor Bitcoin, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin en meer. Start uw handel hier.

Disclaimer: Dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie. Het is geen direct aanbod of uitnodiging tot het doen van een aanbod om te kopen of te verkopen, of een aanbeveling of goedkeuring van producten, diensten of bedrijven. Bitcoin.com geeft geen investerings-, belasting-, juridisch of boekhoudkundig advies. Noch het bedrijf, noch de auteur is verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of beweerdelijk veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op enige inhoud, goederen of diensten vermeld in dit artikel.

Plaats een reactie

References

Quellen

Referenties

Riferimenti

Referencias