Laten on-chain metrics een te bearish beeld zien van de 2020 Bitcoin-markt?

|

Bitcoins on-chain metrics suggereren dat de markt te bearish is. Dit is het geval voor het grootste deel van 2020.

Tot nu toe worden on-chain metrieken beschouwd als een betrouwbare bron van gegevens voor het voorspellen van het marktsentiment en de prijs van Bitcoin. Aangenomen wordt dat het Bitcoin-netwerk voldoende on-chain volume nodig heeft om een stierenmarkt te voeden.

Het huidige volume aan de ketting ligt hoger dan in 2018 en begin 2019. De prijs ligt boven de 10k en heeft zich al meer dan 4 maanden op een rij op dat niveau gehandhaafd. Het handelsvolume geeft geen grimmig beeld, in tegenstelling tot 2018.

Echter, geven on-chain metrieken volledige informatie die nodig is voor het voorspellen van prijzen en het nemen van handelsbeslissingen? Er zijn andere metrieken zoals Willy Woos Bitcoin-netwerkmomentum, die helpen bij het inschatten van de toestand van de markt.

Het netwerkmomentum van Bitcoin bereikte zijn hoogtepunt in 2016 tot eind 2018. Na de bullmarkten is er echter een fase waarin het actief zich verzamelt voordat het de volgende piek bereikt. In 2020 is het on-chain volume toegenomen en ligt het bereik boven de 200d MA, daarnaast komt het momentum weer op gang. Deze fase kan worden bestempeld als de accumulatiefase en er zijn geen tekenen van een bearish market. In feite, als Bitcoin $2141 boven zijn eerlijke prijs verhandelt, zou het eerlijk zijn om het bullish te noemen.

Een andere factor die niet in het bearish verhaal van Bitcoin voorkomt, is de winst van Hodlers. Op dit moment is meer dan 83% van Hodlers winstgevend, volgens de gegevens van CoinMarketCap.

Hodlers zijn winstgevend voor zover er meer dan 6,24 miljoen dollar in de portemonnee van BTC Hodlers zit met 100%+ ongerealiseerde winst. De Bitcoin-derivatenmarkt zou een knipoog geven naar het bullish sentiment hier, aangezien de open belangstelling voor Bitcoin Futures de afgelopen maand met 40% is toegenomen. Ondanks de prijsvolatiliteit is de institutionele interesse in Bitcoin aanzienlijk gegroeid. Dit blijkt uit de stijging van de open rente en het dagelijkse handelsvolume op de CME.

Terwijl on-chain metrieken fungeren als een snelle referentie, zijn er hiaten in de voorspellingen op basis daarvan. Een detailhandelaar op een spot- of derivatenbeurs wordt direct beïnvloed door de beweging van walvissen en instellingen. Gebeurtenissen zoals de afloop van BTC Futures Contracten hebben een impact op de prijs en het volume van de activa die op de spotbeurzen worden verhandeld. Door rekening te houden met de prestaties van de derivatenmarkt en tegelijkertijd prijsvoorspellingen te doen, kunnen sommige van deze leemten worden opgevuld.

Plaats een reactie

References

Quellen

Referenties

Riferimenti

Referencias