Ontologie, STEEM, XRP Prijsanalyse: 25 september

|

De laatste 48 uur kwamen als een uitstel voor veel van de altcoins op de markt, vooral nadat de meeste werden neergehaald door Bitcoins eigen afschrijvingen op de grafieken. Dankzij het herstel van BTC herstelden veel van deze altsoorten ook, waaronder XRP, STEEM en Ontology. Maar of de recente bullishness genoeg is om de heersende downtrend om te buigen, is een andere zaak.

XRP

XRP, voorheen de op twee na grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie, heeft een topsy-turvy 2020 gehad. Terwijl eind juli en de maand augustus XRP naar jaarlijkse hoogtepunten klom, is de periode ervoor en erna niet zo vriendelijk geweest. In feite is de waarde van de cryptografie sinds de afschrijving op 2 september in de hele markt aanzienlijk gedaald. Dit werd alleen maar erger gemaakt doordat de Bitcoin een paar dagen geleden tot $10.100 daalde nadat het zijn weerstandsniveaus niet had doorbroken.

Op het moment van schrijven gaf de prestatie van BTC echter een impuls aan het herstel van XRP, waarbij de crypto probeerde het verlies van 12% terug te draaien.

De technische indicatoren van XRP gaven echter gemengde signalen. Terwijl de stippellijnen van de Parabolic SAR ruim boven de prijskaartjes lagen, registreerde de Chaikin Money Flow een scherpe piek op de grafieken, waardoor de CMF boven de 1 kwam, een teken van een groeiende kapitaalinstroom. In het licht van deze gemengde indicatoren is het moeilijk te zeggen of er een aanhoudende trendbreuk optreedt.

XRP was in het nieuws na de lancering van Kava Labs Harvest.io, een geautomatiseerd geldmarktprotocol dat is ontworpen om activa te ondersteunen die veel verder gaan dan Ethereum, met inbegrip van Bitcoin en XRP.

Ontologie [ONT]

ONT, de markt 38ste gerangschikte cryptocurrency, zag zijn begin-septemberaanwinsten in de loop van de afgelopen week tenietgedaan worden. Dit was een interessante ontwikkeling omdat in de bovengenoemde periode de grotere markt een soort bloedbad had opgemerkt, waarbij crypten links, rechts en in het midden op de grafieken vielen. Dankzij de meest recente devaluatie van de markt, handelde ONT weer op het niveau van eind augustus. Het moet echter worden opgemerkt dat de laatste 7 dagen het handelsvolume van ONT aanzienlijk is gedaald.

In feite, ondanks het feit dat de laatste twee prijskaarsjes groen waren, lag ONT nog steeds meer dan 25% lager op de grafieken.

De omvang van de val werd benadrukt door de technische indicatoren van de cryptografie, want terwijl de Awesome Oscillator een dalend bearish momentum liet zien, lag de MACD-lijn ver onder de signaallijn op de grafieken.

STEEM

Na enkele maanden van hevigheid leek STEEM op weg naar het plaatsen van een aantal belangrijke winstpunten op de grafieken, waarbij de crypto medio augustus een lokale top registreerde. Echter, dit was niet om te duren, met STEEM al snel het noteren van een scherpe neerwaartse trend op de grafieken. De val van Bitcoin op 2 september en de val die daarop volgde, brachten beide de prijs van de crypto nog lager op de hitlijsten. In de afgelopen week daalde de STEEM zelfs met meer dan 13%.

De mond van de Bollinger Bands leek echter uniform te zijn, een teken van gestage prijsvolatiliteit in de markt. Verder lag de Relative Strength Index zeer dicht bij de oververkochte zone, een indicatie van hoe precair de marktpositie van de crypto is.

Plaats een reactie

References

Quellen

Referenties

Riferimenti

Referencias