Prijsanalyse 9/25: BTC, ETH, XRP, BCH, DOT, LINK, BNB, CRO, LTC, BSV

|

Volgens een studie van onderzoekers van het Cambridge Centre for Alternative Finance is het aantal mensen dat eigenaar is van Bitcoin (BTC) en andere digitale middelen gestegen van ongeveer 35 miljoen in 2018 tot meer dan 100 miljoen. Dit is een positief teken omdat de groei zich voortzette, zelfs toen de crypto-markten zich niet in een seculiere stierentrend bevonden.

De aantrekkingskracht van digitale valuta zal waarschijnlijk verder toenemen als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een Bitcoin ETF goedkeurt, maar alleen commissaris Hester Peirce is voorstander van een dergelijke stap.

Peirce zei onlangs dat de SEC nauwlettend toeziet op de recente veranderingen in de regelgeving, zoals de goedkeuring door de toezichthouder van de bank van de Schatkist, die banken toestaat om “stablecoin reserves te houden als een dienst aan de klanten van de bank”.

Dagelijkse prestaties van de cryptocurrentmarkt. Bron: Munt360

Miljardair en Bitcoin stier Tim Draper gelooft dat crypto adoptie zal gebeuren omdat het “belangrijk is voor de wereld”. Draper heeft recentelijk inzicht gegeven in zijn holdings, waaruit blijkt dat hij ook verschillende altcoins in zijn portefeuille heeft.

De meeste top 10 cryptokringen hebben hun recente dieptepunten weerstaan, maar wijst dit erop dat de neerwaartse trend voorbij is of is de huidige actie slechts een dode kat die stuitert? Laten we de grafieken bestuderen om erachter te komen.

BTC/USD

Bitcoin verscheen van $10.137 op 23 sep. en brak boven het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde ($10.705) op 24 sep. De stieren zijn echter niet in staat geweest om de prijs boven de 20-dagen EMA te handhaven, wat aantoont dat de beren nog niet in de handdoek hebben gegooid.

BTC/USD-dagkaart. Bron: TradingView

Op dit moment komen de beren tekort bij de 20-dagen EMA, maar ze zullen pas de overhand krijgen nadat ze de prijs onder de opwaartse lijn hebben laten zakken.

De vlakke voortschrijdende gemiddelden en de relatieve sterkte-index dicht bij het middelpunt suggereren een evenwicht tussen vraag en aanbod. Als de RSI boven de 55-60-weerstandszone kan stijgen, zal het bullish momentum waarschijnlijk toenemen.

Als de stieren de prijs boven de 20-dagen EMA kunnen duwen, kunnen ze opnieuw geconfronteerd worden met stijve weerstand bij $11.178 en dan bij de downtrend lijn. Een uitbraak van deze weerstand zal een mogelijk einde van de correctie betekenen.

Deze bullish view zal ongeldig zijn als het BTC/USD-paar van de huidige levels en plummets onder de uptrend lijn en de $9.835 ondersteuning afwijkt.

ETH/USD

Ether (ETH) is scherp teruggekaatst van de kritieke steun bij $308.392 en de stieren zullen nu proberen om de prijs boven de neerwaartse lijn en de luchtweerstand bij $395 te duwen. Als zij slagen, zal het voorstellen dat de correctie is gebeà “indigd.

ETH/USD-dagkaart. Bron: TradingView

Het is echter onwaarschijnlijk dat de beren hun voordeel gemakkelijk opgeven. Ze zullen proberen de aflossingsrally te vertragen op de dalende lijn en de bewegende gemiddelden. Als het ETH/USD-paar van een van de twee weerstanden afwijkt, zullen de beren proberen de prijs onder de $308.392 te laten zakken.

De dalende voortschrijdende gemiddelden en de RSI net onder het middelpunt suggereren dat de beren nog steeds een licht voordeel hebben, maar als de stieren de volgende dip weer tot $308.392 kunnen kopen, zou het paar een paar dagen aan een bereik gebonden kunnen blijven.

De volgende trending move zal waarschijnlijk beginnen nadat de stieren of de prijs boven de $395 of de beren het paar onder de $308.392 laten zinken.

XRP/USD

De beren hebben vaak gebruik gemaakt van pullbacks naar de 20-dagen EMA om short posities te initiëren in een downtrend en ze zullen waarschijnlijk hetzelfde proberen in XRP. Als de prijs afwijkt van de 20-dagen EMA ($0,24), zullen de beren proberen de downtrend te hervatten.

XRP/USD-dagkaart. Bron: TradingView

De verkopers zullen slagen in hun poging als ze de prijs onder de 24 sep. laag van $0.219712 kunnen laten zakken. Als dit niveau breekt, kan de daling zich uitstrekken tot $0.19.

Als de stieren echter het XRP/USD-paar boven de 20-dagen EMA kunnen voortstuwen, is een overstap naar het 50-dagengemiddelde ($0,26) waarschijnlijk. Een uitbraak van deze weerstand kan resulteren in een rally naar $0.303746.

Handelaren kunnen de RSI in de gaten houden, want als deze boven de 50-60-weerstandszone uitkomt, kan het momentum in het voordeel van de stieren veranderen.

BCH/USD

Bitcoin Cash (BCH) herstelde de kritische steun op $200 op 23 september en de stieren zullen nu proberen de prijs boven de 20-dagen EMA ($228) te duwen.

BCH/USD-dagkaart. Bron: TradingView

Als ze slagen, zal het erop wijzen dat de verkoopdruk is afgenomen. De stieren kunnen dan de prijs naar de 50-dagen SMA ($259) en daarboven naar $280 duwen.

De dalende voortschrijdende gemiddelden en de RSI in negatief gebied suggereren echter dat de beren de overhand hebben. Dit betekent dat de beren waarschijnlijk zullen proberen om de aflossingsrally te verkorten tot de 20-dagen EMA.

Als het BCH/USD-paar van deze weerstand afwijkt, zullen de beren opnieuw proberen de prijs onder de $200 te laten zakken.

DOT/USD

Het falen van de beren om de prijs onder de $4 steun te ondersteunen trok het kopen door stieren op Sep. 24 aan. De handelaars zullen nu proberen om Polkadot (DOT) boven de 20 dagen EMA bij $4.67 te duwen.

DOT/USD-dagkaart. Bron: TradingView

Als ze slagen, kan het DOT/USD-paar tot $4.921 en vervolgens tot $5.5899 bewegen. Een uitbraak van deze weerstand zal een signaal zijn dat de correctie misschien voorbij is.

Als de prijs echter daalt van 5,5899 dollar, kan het paar een paar dagen op afstand blijven.

In tegenstelling tot deze aanname zullen de beren, als de prijs afwijkt van de 20-dagen EMA, opnieuw proberen om het paar onder de $4.00-$3.5321 steunzone te laten zinken.

LINK/USD

Een sterke opleving van een kritische steun is een positief teken, omdat het laat zien dat de stieren zich op dat niveau agressief opstapelen. Dit werd gezien in Chainlink (LINK) toen het van dicht bij de $6.90 steun op Sep. 24 schommelde en boven de neerwaartse lijn brak.

LINK/USD-dagkaart. Bron: TradingView

Het is echter onwaarschijnlijk dat de beren hun voordeel gemakkelijk zullen opgeven en de 20-dagen EMA ($10,82) agressief zullen verdedigen. Als de prijs terugvalt onder de downtrend lijn, zullen de verkopers nog een poging doen om de $6.90 steun te breken en de daling uit te breiden tot $4.50.

Als de stieren echter niet toestaan dat de prijs onder de neerwaartse lijn en de 8.908 dollar ondersteuning dipsaus komt, zal dit een mogelijke trendbreuk suggereren. Het LINK/USD-paar kan dan stijgen naar $13,28.

Op dit moment zijn beide voortschrijdende gemiddelden uitgevlakt en ligt de RSI net onder het middelpunt, wat duidt op een evenwicht tussen vraag en aanbod. Het paar zou zich een paar dagen kunnen consolideren voordat het een sterk dalende trend begint.

BNB/USD

De beren probeerden de correctie op 23 sep. te hervatten, maar konden niet breken onder de 21 sep. Dit toont aan dat de stieren Binance Coin (BNB) tussen $22.10 en $23 verzamelden.

BNB/USD-dagkaart. Bron: TradingView

Dit resulteerde in een scherpe rebound op Sep. 24 die brak boven de downtrend lijn, maar de stieren worden geconfronteerd met weerstand bij de 20-dagen EMA ($ 25,12). Als het BNB/USD-paar niet boven deze weerstand uitkomt, zullen de beren opnieuw proberen de correctie te hervatten.

Als de verkopers de prijs onder de $22 steun kunnen laten zakken tijdens de volgende daling, kan het paar dalen tot $20 en dan tot $18. Deze bearish view wordt ongeldig als de stieren de prijs boven de 20-dagen EMA kunnen duwen.

CRO/USD

De stieren kochten de onderdompeling aan de $0.144743 steun op 24 Sep. en zullen nu proberen om Crypto.com Munt (CRO) boven de neerwaartse lijn te duwen. Als zij slagen, zal het een waarschijnlijk eind aan de correctie voorstellen.

CRO/USD-dagkaart. Bron: TradingView

Als het CRO/USD-paar boven de downtrend lijn blijft, zullen de stieren proberen de uptrend te hervatten en de prijs boven de $0.183416-$0.191101 weerstandszone te duwen.

Echter, als het paar afwijkt van de downtrend lijn, zullen de beren opnieuw proberen om de prijs onder de $0.144743 steun te laten zakken. Een close (UTC-tijd) onder dit niveau zal een bearish dalend driehoekspatroon voltooien. Het doel van deze negatieve setup is $0.10607.

De dalende 20-dagen EMA ($0,15) en de RSI in het negatieve gebied suggereren dat de beren een licht voordeel hebben.

LTC/USD

Het falen van de beren om munt te slaan uit de scherpe daling op 21 sep. en de prijs te laten zinken naar 39 dollar toont aan dat de stieren bijna 42 dollar hebben gekocht. Litecoin (LTC) kan zich nu verplaatsen naar de 20-dagen EMA ($47.91) waar de stieren waarschijnlijk stijve weerstand zullen tegenkomen.

LTC/USD-dagkaart. Bron: TradingView

De dalende voortschrijdende gemiddelden en de RSI in de negatieve zone suggereren dat de beren waarschijnlijk op rallys aan de 20-dagen EMA zullen verkopen.

Als de prijs van deze weerstand afwijkt, zullen de beren opnieuw proberen de downtrend te hervatten en het LTC/USD-paar naar de kritische steun te laten zinken voor $39.

Echter, als de stieren de volgende daling boven de $42 kunnen stoppen en dan de prijs boven de 20-dagen EMA duwen, zal het een mogelijke verandering in de trend signaleren. Boven deze weerstand kan het paar tot $51 gaan.

BSV/USD

Bitcoin SV (BSV) handelt al vele maanden binnen het grote $146.20-$227-bereik. Een uitsplitsing van deze range zal een groot negatief effect hebben, omdat het zal aantonen dat de besluiteloosheid onder de stieren en de beren in het voordeel van de beren is opgelost.

BSV/USD-dagkaart. Bron: TradingView

Momenteel proberen de stieren de $146.20-$135.00 steunzone agressief te verdedigen. Echter, het kopen droogt op op hogere niveaus en de stieren zijn niet in staat geweest om de prijs boven de neerwaartse lijn te duwen.

Het niet stijgen boven de dalende lijn zal de verkoop aantrekken en de beren zullen proberen om het BSV/USD-paar onder de steunzone te laten zinken. Als ze daarin slagen, zal er waarschijnlijk een nieuwe downtrend beginnen.

Deze bearish view zal ongeldig zijn als de stieren de prijs boven de downtrend lijn en de $180 weerstand kunnen duwen.

De opvattingen en meningen die hier worden geuit zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van Cointelegraph. Elke investerings- en handelstransactie brengt risicos met zich mee. U moet uw eigen onderzoek uitvoeren bij het nemen van een beslissing.

De marktgegevens worden verstrekt door de HitBTC beurs.

Plaats een reactie

References

Quellen

Referenties

Riferimenti

Referencias