Verboden voor de verkoop van Bitcoin: Rusland censor voegt Binance – s werelds grootste crypto-beurs – toe aan de lijst van verboden websites.

|

De Russische federale censor Roskomnadzor heeft Binance, s werelds grootste cryptocurrency exchange, toegevoegd aan de lijst van verboden websites. Maar ondanks het verbod is de toegang tot de website, enigszins vreemd genoeg, niet tegengehouden.

Volgens een aankondiging van het bedrijf is de toevoeging aan de lijst van beperkte websites gerelateerd aan de uitwisseling van activa zoals Bitcoin, de bekendste cryptocurrency.

Hoewel het nu een verboden site is, kunnen de Russen nog steeds zonder problemen inloggen en cryptocurrency verhandelen. Volgens de officiële website van Roskomnadzor werd het op 2 juni vermeld, maar de toegang is niet beperkt.

We zijn niet eerder op de hoogte gebracht van het bestaan van claims of gerechtelijke beslissingen door de wetshandhaving, overheidsdiensten of de rechterlijke macht, zo luidde de verklaring van het bedrijf. We overleggen met onze juridische specialisten.

Binance heeft de Russische gebruikers ook verzekerd dat hun geld veilig is.

Ook op rt.com ondertekent Poetin de wet die Bitcoin & andere cryptocurrencies legaliseert en ze uit de Russische legale grijze zone haalt.

Binance is niet de eerste crypto-gerelateerde website die wordt toegevoegd aan de lijst van verboden sites van Roskomnadzor. Vorige maand blokkeerde de staatscensor bestchange.ru, een Russisch vergelijkingsinstrument, dat fungeert als een aggregator voor verschillende uitwisselingen.

Deze zomer heeft de Russische president Vladimir Poetin een wet ondertekend die het mogelijk maakt om cryptokringen legaal in Rusland te laten circuleren. Volgens de nieuwe wet, die in januari 2021 van kracht wordt, mogen Russische burgers legaal bitcoin kopen en verkopen, waardoor cryptokringen uit een grijze zone komen. Maar de nieuwe wet zal cryptocurrencies niet de officiële status van wettig betaalmiddel geven.

Denk je dat je vrienden geïnteresseerd zijn? Deel dit verhaal!

Plaats een reactie

References

Quellen

Referenties

Riferimenti

Referencias